tisdag 27 september 2022

Game of Thrones möter Walking Dead


 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us, varken som spelserie eller som HBO-satsning. Men när man rollsatt två Game of Thrones-skådisar i ett zombiedrama som utspelar sig i ett postapokalyptiskt USA så får man lite skylla sig själv. 

Hursom, det viktiga är väl att ovan nämnda HBO-satsning, TV-adaptionen av succéspelet The Last of Us igår släppte en första trailer, som är lika snygg som den är stämningsfull. Pedro Pascal (Oberyn Martell i Game of Thrones och The Mandalorian i, well, The Mandalorian) gör rollen som dystergöken Joel, en man som ska eskortera tonåriga Ellie (Bella Ramsey, Lyanna Mormont i Game of Thrones) genom en apokalyps fylld med monster som ser ut att ha rymt från inspelningen av Stranger Things. Att HBO har höga förhoppningar märker man i varje bildruta, och musikvalet av Hank Williams är närmast genialt. Själv har jag inte spelat spelen, men iochmed att de hyllas vitt och brett och kommit ut i remaster-versioner nästan lika ofta som GTA V så får de väl betraktas som lovande källmaterial. Releasedatumet är vagt nog satt till 2023, men med tanke på att inspelningen ändå avslutades för ett tag sedan, och att trailern kommer redan under tidig höst, så gissar jag att The Last of Us får sin premiär någon gång under första halvan av året. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...