torsdag 28 april 2022

Hatet mot Chris Pratt är absurt


 Det har pågått länge, hatet som Chris Pratt tvingas stå ut med. Han spelar som bekant Peter Quill/Star-Lord i Guardians of the Galaxy (och även Owen i Jurassic World, Emmett i Legofilmerna, och Mario i den kommande Mario-filmen, vilket är minst sagt intressant casting). Och precis som med Letitia Wright och Evangeline Lilly så finns det en del fans som anser att man måste ha exakt deras åsikter och livsstilar för att få vara med i Marvels universe. 

För Chris Pratt så är problemet hans religiösa övertygelse. Pratt är kristen, och medlem i en kristen frikyrka (det har hävdats att det är Hillsong, men jag har sett folk som hävdar att det är någon annan). Hursom så går Chris Pratt i kyrkan, och det får man ju absolut inte göra, iallfall inte så länge kyrkan eventuellt kanske står för åsikter som inte finns i Demokraternas idéprogram. Vilket Pratts kyrka eventuellt kanske gör. Allt detta har fått en grupp högljudda "liberaler" att kräva att han slängs ut ur MCU, och ersätts med någon annan. 

Det finns en miljon olika skäl till att fördöma attackerna på Chris Pratt. Exempelvis så liknar de ofta nätmobbning, vilket enligt de skyldiga inte spelar någon roll eftersom Pratt är rik, vit och man. De är också som sagt baserade på rykten och spekulationer som vissa delar av internet väljer att behandla som fakta. Med tanke på hur man från samma håll ofta annars tjoar om vikten av källkritik så bör man kanske tagga ner lite, se sig i spegeln och hålla käft. 

Men även om man skiter i det, och alla de gånger som diverse kollegor tagit Pratt i försvar, så återstår det viktigaste faktumet av alla: Även om Chris Pratt skulle rösta på Donald Trump, köra koldriven traktor till Walmart, protestera utanför abortkliniker och vägra gå inom en mils avstånd från en Prideparad så är det okej. USA är, till skillnad från vad vissa liberaler på Twitter verkar inse, ett fritt land, och kontroversiella uppfattningar gör en inte till Voldemort. Om Chris Pratt tycker något så har han, precis som liberalerna, förmodligen ett gott skäl till att göra det. Och då ska det inte spela någon roll vad han tycker. Hollywoods och Marvels jobb är att producera underhållning, inte att valkampanja åt Alexandria Ocasio-Cortez. Vill man sparka folk baserade på vilka åsikter de har så finns det många spännande länder i världen att flytta till där det är allmän praxis. Liberalerna på Twitter är varmt välkomna att flytta dit. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...