måndag 13 juni 2022

Förändringar jag vill se i Immortal Empires


 Imorgon kommer Creative Assembly att släppa en första runda information om Immortal Empires, det enorma och svinhypade sandlådespelläget i Total War: Warhammer 3. Alla raser, faktioner och karaktärer från alla tre Total Warhammer-spelen ska vara tillgängliga på en och samma mastodontkarta, precis som Mortal Empires i tvåan, fast ännu större. Warhammer 3 är verkligen i behov av Immortal Empires också: Realm of Chaos-kampanjen är inte så älskad som Creative Assembly nog hoppats på, och spelarsiffrorna sjunker då fler och fler beslutar sig för att lira annat fram tills Immortal Empires släpps. Jag har själv fattat mer eller mindre samma beslut, även om jag förvisso planerar att avsluta min Zhao Ming-kampanj innan Immortal Empires dimper ner någon gång under sensommaren/tidig höst. 

Immortal Empires är hursomhelst ett enormt arbete för CAs anställda, och för att tagga lite inför den första titten under morgondagen så knåpar jag här ihop en liten lista på förändringar jag vill se i Immortal Empires jämfört med Warhammer 2s Mortal Empires:

*Inga faktioner med två Legendary Lords:
De flesta faktioner i spelet har en ledare, en legendary lord, men ett fåtal har två som man kan välja mellan. Reikland har Karl Franz och Volkmar the Grim. Sylvania har Mannfred och Helman Ghorst. Von Carstein har Vlad och Isabella. Och Karaz-a-Karak har Thorgrim Grudgebearer och Grombrindal. Spelet görs betydligt mer spännande om alla lorder har olika faktioner och olika startsituationer. Det gör upplevelserna annorlunda, och gör alla lorder värda att spela. Nu finns det egentligen ingen skillnad mellan Karl Franz kampanj och Volkmars, eller Vlads kampanj och Isabellas. Särskilt segt är det för vampyrerna, som har fyra av fem lorder fördelade på två faktioner. Dela upp dem och sprid ut dem. Volkmar borde förslagsvis få åka norrut och ha religiös krigföring mot Chaos tillsammans med Kostaltyn. Grombrindal kan få åka på äventyr till Naggarond och bråka med Malekith. Och Helman Ghorst kan CA dumpa lite varstans, sålänge han inte är i Sylvania. 

*Rotera lite startpositioner:
Det är inte bara de lorder som delar faktion som borde flyttas på. En del andra borde också få nya startpositioner i Immortal Empires. Några exempel:

Lokhir, Rakarth och Malus borde rotera. Malus lämnar Dragon Isles och flyttar upp norrut, någonstans i trakterna av Albion där Rakarth är för tillfället, eller ännu längre upp. Rakarth drar i sin tur ner till Lustria. Han diggar monster, och Lustrias djungler är fyllda med dem. Förslagsvis kan han ta Lokhirs startposition vid kusten. Och Lokhir drar i sin tur ner till Dragon Isles, där han kan sjöröva till sina döddagar. 

Flytta ut en del vampyrer ur The Empire. De startar typ på exakt samma ställe allihopa. Mannfred skulle kunna dra till öknen i Nehekara och lämna Castle Drakenhof till Vlad. Eller så drar Vlad till Nehekara och låter Mannfred försöka bli kejsare ifred. 

*Gör Boris Todbringer spelbar: 
Jag tror inte att detta händer, och jag kräver det absolut inte. Men Todbringer finns redan i spelet med en unik modell, och är en efterfrågad lord. Visst hade det varit skitcoolt om Creative Assembly överraskade alla med en FLC i form av Boris och Middenland i samband med lanseringen av Immortal Empires?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...