söndag 19 juni 2022

Ms Marvel lanserar ett spännande mysterium


 Spoilers för avsnitt 2 av Ms Marvel!

Ms Marvel har överraskat såhär långt. Istället för att vara den politiska och hafsiga Mean Girls-kopia som trailern visade upp så är det en riktigt välgjord och välspelad dramakomedi. Avsnitt 1 var en grym introduktion till Kamala Khan och hennes värld, och avsnitt 2 fortsätter i samma spår, men utan att det känns tråkigt eller överflödigt, då de element man introducerar nu är lika nya för Kamala som för publiken. Det rör sig dels om armbandet som gett Kamala hennes krafter, och dels om Kamran (Rish Shah) en ny kille på hennes skola som hon snabbt får en crush på. Iman Vellani fortsätter att briljera, och passar som handen i handsken som Kamala. Det är även kul att återse Arian Moayed (Stewy i Succession) som Agent Cleary från Damage Control, och scenen där hans män jagar Kamala ger samma vibbar som Avengers-spelets story-läge, där Kamala tvingas fly undan AIMs styrkor. 

Bäst är dock det mysterium som man introducerar angående Kamalas armband, som har kopplingar till hennes släkt, och även till Kamran. Exakt var det kommer ifrån, och vem Kamalas mystiska moster är, är ännu oklart, och, givet att armbandet är ett påfund unikt för MCUs version av Kamala, så finns svaret på gåtan mig veteligen inte i serietidningarna. Det kommer därmed bli extra spännande att följa seriens återstående fyra avsnitt, och få reda på vilka hemligheter som döljer sig i Kamalas släkthistoria.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...