onsdag 19 januari 2022

Fennec är stjärnan i veckans ökenvandring

 


Spoilers för avsnitt fyra av The Book of Boba Fett!

The Book of Boba Fett fortsätter vara något vacklande, särskilt jämfört med The Mandalorian, som är fantastisk. Hela serien har lite av en B-känsla, och inte riktigt på det charmiga sätt som de George Lucas gamla originalfilmer har. Hittils har serien följt en stadig struktur: Boba Fett sover i sin bactatank, drömmer sig bort till tråkigare storylines som tar 70% av avsnittets speltid i anspråk, vaknar, går ut till Garsa Fwips nattklubb för att visa upp sig, stöter på en udda figur, och går hem igen. En av de främsta förtjänsterna med veckans avsnitt, The Gathering Storm, är att den verkar markera slutet på denna struktur, och att vi nästa vecka äntligen kan röra oss i en intressantare riktning. Boba vaknar upp ur dagens flashbacksiesta helt självmant, vilket inte hänt tidigare i serien, och hans robot informerar om att han är fullt återställd. Och i tillbakablickarna ser vi hur han och Fennec kommer överens om att driva ett brottssyndikat tillsammans, och därmed har vi typ kommit fram till Bobas story i säsong 2 av The Mandalorian. 

Flashbacksen i sig var nog de intressantaste hittils i serien, så de sparade det bästa till sist. Boba och Fennec ska stjäla tillbaka Slave 1/The Firespray Gunship (suck) från Bib Fortuna. Eskapaden lider av liknande problem som Bobas ändlösa sandfolkshäng tidigare i serien (vi vet redan hur det hela slutar, så spänningen är begränsad). Men äventyret bjuder ändå på en cool actionsekvens där Fennec Shand äntligen får visa hur grym hon är, samt en General Grievous-inspirerad köksrobot, så man var i varje fall inte uttråkad. Att få lite bakgrund till relationen mellan Boba och Fennec var också trevligt. 

I den nutida storyn händer inte mycket mer än att Boba rekryterar Black Krrsantan, vilket han egentligen kunde ha gjort förra avsnittet. Det hela känns lite som i ett RPG: Boba gjorde fel dialogval när han först hade möjligheten att rekrytera Krrsantan, men om man bara går till rätt bar så kan man hitta och rekrytera honom när man vill. Avsnittet slutar med att Fennec och Boba diskuterar att hyra in legosoldater för att bekämpa Pykes, samtidigt som theme-låten från The Mandalorian spelas. Misstänker starkt att vi kommer att få se Din Djarin dyka upp på Tatooine innan säsongen är över. 

Så serien lunkar på, i ungefär lika hög takt som Bobas bantha. Manuset är fortfarande inte tillnärmelsevis lika starkt som i The Mandalorian, och sidokaraktärerna får fortfarande ingen tid alls att utvecklas. Det läggs alldeles för mycket tid på random grejer istället för på att fördjupa seriens premiss. Nu hoppas jag att nästa vecka bjuder på ett riktigt maffigt gangsteravsnitt. Det behövs. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...