söndag 13 februari 2022

Doktor Konstig i det Galna Multiversumet


Nu är det dags för Super Bowl, och därmed stor Hollywooduppvisning. Marvel verkar gå ut först, och har dels dängt ut en TV-spot för Moon Knight med lite sneak-peeks på actionscenerna (som ser grymma ut, den serien verkar överhuvudtaget ha enorm potential), men mest lägger de sitt fokus på Doctor Strange in the Multiverse of Madness. 

Uppföljaren till 2016 års Doctor Strange är en av de Marvel-filmer som har haft mest produktionskrångel på senaste tid. Först lämnade återvändande regissören Scott Derrickson på grund av att han och Kevin Feige inte var riktigt överens om hur läbbig filmen skulle vara. Sedan överraskade Marvel alla genom att hyra in Sam Raimi som ersättare. Därefter kom Corona, och skakade om hela Hollywood ett par varv, och på det så behövde Multiverse of Madness genomgå ganska stora reshoots, vilket blev omskrivet av varenda nöjesjournalist med ett tangentbord. 

Vad det slutgiltiga resultatet blir av "the production of madness" återstår att se, men de har iallfall slängt ihop en härligt mörk och spännande trailer, som är som intressantast när den lägger fokus på Doctor Strange och Wanda Maximoff. Den senare återvänder för att fortsätta sitt dystra liv efter händelserna i WandaVision. Exakt vilken roll Wanda får spela i filmen är ytterligare en sak som återstår att se, men ett hett tips är att hon och den gode doktorn inte kommer vara såta vänner genom hela filmens (förmodligen långa) speltid. Wanda frågar Strange vad som gör att han får bryta mot regler medan hon inte får, och pekar ut hans hyckleri. Trailern visar också vad som ser ut som Wandas hus i Westview, och hennes story verkar överlag vara det allra mest intressanta.

Sedan har vi ju då cameos. Trailern teasade ju en iallafall. Vem den mystiske figuren är ska jag inte avslöja här, men rösten är inte svår att känna igen. Förhoppningsvis håller sig filmen till Wanda och Strange i första hand. Det är deras story, och det är det som gör filmen intressant. Mer om min åsikt om cameo-kulturen kan läsas här.

Filmen introducerar även två helt nya karaktärer (minst) till MCU, och till filmvärlden i övrigt. Debuter alltså, inte pensionerade gamla legender som slängs fram för att få till extra go fan-service. De nya figurerna är dels den dimensionshoppande America Chavez (Xochitl Gomez), som kan skymtas tillsammans med Strange i en del scener, och dels minotaurmagikern Rintrah (Adam Hugill). Jag ÄLSKAR minotaurer, och har höga förväntningar på den MCUs första försök att få in en sådan. Rintrah kan skymtas i bakgrunden tillsammans med andra krigare i scenen som utspelar sig i vad som ser ut att vara Kamar-Tajh, och hans bakhuvud komplett med underbara horn syns också tydligt i någon sekund. Jag älskar honom redan. 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness ser ut som en galen, visuellt sprakande och emotionellt engagerande blockbuster, och jag är supertaggad på premiären i maj. Trailern hittas här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...