onsdag 16 februari 2022

Laytons lögn kommer gå käpprätt åt skogen...


 Spoiler för säsong 3 avsnitt 4 av Snowpiercer!

Snowpiercer tuffar på, och Layton är efter förra veckans våldsamheter återigen härskare över hela tåget, och Wilford sitter inburad. Hans fångar, däribland Roache har släppts fria, och Layton arbetar med PR för att hålla passagerarna glada och nöjda under den farliga resan mot Afrika och "New Eden". Sagda PR bygger på att Kärnkrafts-Asha låtsas vara från New Eden. Ingen utom möjligen Pike verkar misstänka Laytons påhitt, men det kommer garanterat explodera förr eller senare. Den här lögnen kan vara Laytons absolut dummaste påhitt i hela serien. 

I övrigt så är avsnittets mest spännande bit Wilfords öde. En traumatiserad Roache försöker mörda honom, och lyckas nästan, men inte riktigt. Samtidigt så hemsöks Alex av allt Wilford gjort mot henne, och Wilford hemsöks i sin tur av Melanie, som återvänder i form av ett hjärnspöke hos både honom och Alex. Att låta henne agera bollplank för Alex och Wilfords inre tankar är ett utmärkt sätt att förmedla dem på, och särskilt Alex växer i det här avsnittet. Hennes känslor för Wilford, både av saknad och av hat är gripande, och man börjar äntligen förstå vidden av vad hans psykologiska spel har gjort mot henne. 

Nästa vecka verkar saker gå fortsatt dåligt för alla inblandade, utom för Ben, som enligt teasern verkar få en ny flickvän. Way to go!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...