måndag 28 mars 2022

Will Smith klipper till Chris Rock på Oscarsgalan


 Oscarsgalan har på senare år anklagats för att vara tråkig. Well, not anymore. Komikern Chris Rock kom upp på scen som prisutdelare, och passade på att dra ett skämt om Jada Pinkett Smiths frisyr, som är ett resultat av en sjukdom hon har som orsakar hårbortfall. Hennes make Will Smith svarade raskt med att äntra scenen och lappa till Rock, och sedan skrika åt honom att inte prata om Jada. 

Det finns en rad märkliga saker med detta. Bortsett från det mest uppenbara (att en världskänd skådespelare slår till en världskänd komiker i global direktsändning under filmindustrins mest prestigefulla event) så finns det en bunt andra frågetecken. Till att börja med så ser Smith först ut att skratta åt skämtet, vilket gör reaktionen extra udda. Och det faktum att ingen egentligen gör något åt det faktum att det plötsligt brukas våld under prisutdelningen för bästa dokumentärfilm är också spännande. Kanske beror det på att Chris Rock tar det hela med ro, och nu i efterhand uppges avböjt att anmäla Smith. 

Vad blir då följderna av detta? Att döma av Hollywoodelitens reaktioner, och det faktum att Smith tjugo minuter efter slaget stod på scen igen, den här gången för att ta emot en Oscar för bästa manliga huvudroll, så blir konsekvenserna inte särskilt stora. Det här lär vara en konflikt som löses inom den stora glada Hollywoodfamiljen. Tyler Perry och Denzel Washington kan kanske medla?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...