fredag 6 maj 2022

Stefania hänger i efter Eurovision


 Grekisk-nederländska sångerskan Stefania hade förra årets starkaste Eurovision-låt, utan tvekan. Last Dance hette den, och i en rättvis värld hade den vunnit tävlingen, istället för att landa på en tionde plats. Få låtar har lyckats kombinera upptempo med storslagenhet så väl som den gör. 

Många Eurovision-artister, särskilt de som inte vinner, faller i glömska efter sin medverkan, men det gör inte Stefania, eller det borde hon inte göra iallafall. Hon har fortsatt släppa musik, och mer eller mindre varenda låt har varit grym. Hon har landat i ett sound som åtminstone jag tycker sticker ut. Det är pop, men känns lite fingammalt, om det nu är ett ord. Det låter elegant, helt enkelt. Som om någon hade kombinerat modern pop med högborgerlig dansmusik från typ 60-talet eller nåt. Jag vet inte, jag kan ingenting om musik, egentligen. Men Stefania är bra, och nya singeln You lost me är väl värd att lyssna på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...