fredag 6 maj 2022

Matt Smith ser ut som en lömsk Legolas

Igår bestämde sig HBO för att lite plötsligt ge folket en ny titt på House of the Dragon, spinoff-prequel-serien till Game of Thrones. Det ger vibbar av Game of Thrones tidigare säsonger, som hade större fokus på intrigerande politiker och bråk om successionsordningen än seriens senare och mindre älskade säsonger, där fokuset snarare låg på actionscener, Arya Stark och zombies. Personligen är jag glad över att House of the Dragon verkar välja att vara ett mer jordnära politiskt drama än en actionserie, även om vi säkerligen kommer få se gott om huvuden flyga och fara när kalaset väl drar igång i augusti. 

Det som kanske imponerar mest på mig är dock Matt Smith i rollen som Daemon Targaryen. Jag har sedan dag ett tyckt att Smith känns som ett klockrent val för att spela den hänsynslöse drakryttarprinsen, och förstod aldrig de klagomål som folk hade kring det. På den nysläppta postern ovan ser han ut som Legolas ondskefulla bror, men det är bara kul. Förr eller senare kommer de dock behöva ha en korthårig Targaryen. Det blir lite löjligt att allesammans ska se ut som om de precis kommit tillbaka från frisörsalongen i Midgård. 

Jag tror hursomhelst på House of the Dragon. George RR Martin verkar nöjd, casten är stark (förutom Matt Smith får vi se bland andra Rhys Ifans, Olivia Cooke, Graham McTavish, Emma D'Arcy, Paddy Considine och Steve Toussaint), och tonen verkar sitta stenhårt. Bring it, HBO!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...