tisdag 7 juni 2022

Sony verkar i en annan verklighet


 Sony är fullkomligt obegripliga. Efter att de släppt den sunkiga Morbius-filmen med Jared Leto och förlorat pengar på den, så bestämmer de sig för att försöka kapitalisera på den våg av memes som Morbius resulterade i, och släppa filmen på bio en gång till. Morbius är nu därmed den (mig veterligen) enda film som bombat på box-office två gånger. Att memesen, som främst handlade om att ingen sett eller gillat Morbius, inte skulle resultera i en enorm våg av biobesökare, var kanske inte en överraskning för särskilt många, så att Sony själva inte förstod det är ett smärre mysterium. 

Men å andra sidan så är Sonys verksamhet rent allmänt något av ett mysterium, iallafall när det rör superhjältefilm. Efter att ha outsourcat Spider-Man till Marvel så har de själva försökt bygga ett filmuniverse bestående av Spider-Man-antagonister och diverse bifigurer, hittills utan Spider-Man själv. Visst, Venom-filmerna har ju funkat helt okej, folk går åtminstone och ser dem. Men Morbius floppade totalt, föga överraskande, och Sonys nästa två bekräftade projekt (bortsett från Venom 3) är Madame Web och El Muerto. Madame Web är en obskyr bifigur och El Muerto har varit med i typ tre serietidningar, totalt. Inte ens James Gunn hade kommit på tanken att filmatisera dem. Innebär det att det kommer bli dåligt? Inte nödvändigtvis, men det kommer krävas mycket för att få folk att betala biobiljetter för att se spektaklet. 

Det som Sony kan göra, och som folk verkligen vill se, är en tredje Spider-Man film med Andrew Garfield. Varför man inte satsat på att få igång det projektet är en smärre gåta, med tanke på att ett sådant projekt har en populär och taggad skådespelare, och en bred och spenderingsvillig publik. Att Sony istället siktar på El Muerto, och en re-release av Morbius, visar att de verkar i en heeeelt annan verklighet. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...