torsdag 9 juni 2022

Äntligen blir det Thunderbolts!


 Its happening people! Kevin Feige har slitit sin uppmärksamhet från att finta bort Sonys försök att mosa in Tom Hardy i MCU länge nog för att få igång en filmadaption av Thunderbolts, Marvels motsvarighet till DCs Suicide Squad. Medlemskapet i Thunderbolts är förvisso mer frivilligt (de har för det mesta inte bomber i nacken), fast annars är tanken ungefär densamma. En grupp skurkar samlas för att försöka åstadkomma något gott tillsammans. Bortsett från att den typen av berättelser ofta blir kul och intressanta så har MCU dessutom introducerat en hel hög potentiella Thunderbolts-medlemmar, som är lika intressanta som de är underanvända. Vi tar oss en snabb titt på de potentiella kandidaterna:

Yelena Belova (Florence Pugh)
MCUs nya Black Widow, som trots att hon introducerades för cirka ett år sedan redan hunnit vara med om biljakter i Budapest, angrepp mot pseudo-sovjetiska flygande slott, och julfirande med Hawkeye. Hon är superpopulär, Florence Pugh är en briljant skådespelerska, och det finns set-up för hennes medlemskap i form av kontakten med Val (Julia Louis-Dreyfuss) som håller på att bilda en mysko grupp av moraliskt tvivelaktiga filurer. 

US Agent/John Walker (Wyatt Russell)
Marvels minst populära men mest mångfacetterade Captain America debuterade i The Falcon and the Winter Soldier där han (precis som Yelena) lärde känna Val och erbjöds anställning hos henne. Med tanke på att han just utnyttjats av amerikanska staten på slagfältet såväl som vid PR-podiet så tackade han ja till en ny chef. Precis som Yelena är Walker en komplicerad figur som lätt kan funka som antihjälte. Han skulle dessutom vara oerhört användbar som en mörkare parallell till Captain America i ett team som trots allt mer eller mindre är en mörkare motsvarighet till the Avengers. 

Helmut Zemo (Daniel Bruhl)
Zemo är typ om hela premissen i The Boys distillerades till en enda karaktär och framfördes betydligt mer smakfullt. Zemo är superintressant, grymt charmig, har Marveluniversumets coolaste outfit och spelas av underbare Daniel Bruhl. Dessutom är han Thunderbolts grundare och ledare i serietidningarna. Att köra Thunderbolts utan honom är som att göra Star Wars utan rymden. 

Ghost/Ava Starr (Hannah John-Kamen)
Ghost var skurken i den ofta förbisedda men mysiga Ant-Man and the Wasp. Hon är en sympatisk ung kvinna som lider av en dödlig sjukdom relaterad till the Quantum Realm, men också kan gå genom väggar. Ghost är en av skurkarna som Marvel introducerat och sedan till synes glömt bort, men Thunderbolts vore ett perfekt projekt för henne att återvända i. 

Abomination/Emil Blonsky (Tim Roth)
Jag är rätt säker på att de fyra som nämns ovan kommer dyka upp i Thunderbolts. De känns självskrivna. Men Abomination är jag inte lika säker på. Dels beror det på att vi inte vet hur det går för allas vår älskade skurk-Hulk i kommande She-Hulk, och dels på att det känns högst oklart huruvida Tim Roth är intresserad av att fortsätta spela karaktären. Men om han är det, och om Abomination överlever She-Hulk så dyker han säkert upp för att slå sönder grejer i Thunderbolts. 

Hawkeye/Clint Barton (Jeremy Renner) och/eller Kate Bishop (Hailee Steinfeld)
Nu är varken Clint eller Kate skurkar, men Hawkeye har trots allt varit en del av Thunderbolts i serietidningarna. Dessutom så har bägge en etablerad relation till Yelena, och hyfsat öppna framtider i MCU. 

Bucky Barnes/The Winter Soldier
Precis som i fallet med de två bågskyttarna så är Bucky en hjälte, men även han har deltagit i diverse Thunderbolt-iga äventyr i seriernas värld, och han har historia med både Walker och Zemo. Det är dock fullt möjligt att man vill bygga vidare på hans story med Sam istället, och därmed sparar honom till Captain America 4. Eller så får han dyka upp i bägge. 

Det viktigaste är dock att de fyra första på listan dyker upp (och allra viktigast Zemo). Regissören blir tydligen en för mig okänd herre vid namn Jake Schreier. Marvel brukar anställa rätt gubbar och gummor, så det blir säkert bra. Nu hoppas jag på inspelning och casting snarast möjligt. Thunderbolts är typ det MCU-projekt som jag är allra mest taggad på. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...