söndag 24 juli 2022

Feiges spretiga master-plan


 Igårnatt klev Kevin Feige upp på scenen i San Diego Comic-Con, och lät alla veta att Marvel Studios kommer fortsätta att dominera underhållningsindustrin ett bra tag till, tack så mycket. Centralt är att Marvels nuvarande fas (fas 4) tillsammans med kommande faser 5 och 6 alla ingår i vad som går under benämningen "The Multiverse Saga". Spännande. En hel drös projekt tillkännagavs och presenterades närmare. Jag går igenom dem snabbt en efter en här nedan:

She-Hulk: Attorney at Law
She-Hulk fick visa upp sin marginellt förbättrade CGI-kropp i en ny trailer, som även utlovar en James Gunn-värdig uppställning av C-list-skurkar och ett inhopp från Charlie Cox Daredevil. Premiär i augusti. 

Black Panther: Wakanda Forever
Årets sista Marvelfilm för oss tillbaka till Wakanda, precis i tid för ett Aquaman-inspirerat krig mot Namor (Tenoch Huerta) och hans Atlantis. Allt detta visste vi förvisso redan, men nu är det officiellt! Tjoho! Och det finns en trailer också! För övrigt kommer filmen avsluta Marvels fas 4, så härefter tar fas 5 vid. Premiär i november. 

Secret Invasion
Nästa års första MCU-serie blir ett spiondrama med alieninvasion. Nick Fury (Samuel L. Jackson) och Talos (Ben Mendelsohn) återvänder. En mässexklusiv trailer visades upp, och den bekräftade att även Rhodey/War Machine (Don Cheadle) dyker upp. Premiären är officiellt förlagd till början av 2023. 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Filmmässigt inleder Marvel 2023 med Peyton Reeds tredje film om myror och superhjältar. Paul Rudd, Evangeline Lilly och Michael Douglas återvänder, och Kathryn Newton tar över rollen som Cassie Lang från Emma Fuhrman. Allt detta visste vi redan, men en mässexklusiv trailer visades upp, och gav de närvarande en första titt på Kang (Jonathan Majors) som kommer vara filmens skurk. 

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Efter sitt korta inhopp i Thor: Love and Thunder återvänder James Gunns färgglada galaxväktare på heltid i maj 2023. Nyheten här är att skurken nu officiellt bekräftats: Chukwudi Iwuji (Peacemaker) spelar The High Evolutionary, som är känd för att experimentera på diverse livsformer, och förmodligen har ett finger med i spelet rörande Rocket Raccoons existens. High Evolutionarys look visades också upp, då Iwuji var vänlig nog att dyka upp in-costume. I övrigt så kommer Cosmo the Space-Dog att göra sitt första ordentliga framträdande, fast i MCU är det en hon, och rösten görs av Maria Bakalova (Borat: Subsequent Moviefilm). 

Echo
Hawkeye-spinoff-serien Echo med Alaqua Cox fick sitt premiärfönster bekräftat. Sommaren 2023 är det som gäller. Annars inget nytt under solen. 

The Marvels
Ingenting nytt här, annat än att den fortfarande kommer i juli 2023. 

Loki (säsong 2)
Loki återvänder i en andra säsong under sommaren nästa år. 

Ironheart
TV-serien om Riri Williams/Ironheart (Dominique Thorne) landar på Disney+ under hösten 2023. I övrigt sade Feige ingenting om den, men Riri kan skymtas i trailern för Wakanda Forever, för de nyfikna. 

Blade
Att Mahershala Ali skulle spela Blade har vi vetat sedan Comic-Con 2019, men nu har hans film äntligen fått ett premiärdatum. November 2023 är det som gäller. 

Agatha: Coven of Chaos
Att Kathryn Hahn skulle återvända som Agatha Harkness i en egen serie har vi vetat länge. Men den verkar ha bytt titel. Projektet gick tidigare under namnet Agatha: House of Harkness, men har nu ändrats till det mer Multiverse-doftande Coven of Chaos. Premiären är satt till årsskiftet 2023/2024, och en gissning är att det kommer vankas viktig setup för framtida Avengers-filmer i den här. 

Daredevil: Born Again
En arton (!!!) avsnitt lång första säsong av en ny Daredevil-serie är nu bekräftad. Måste vara skönt för Charlie Cox att äntligen kunna prata om sin status i MCU. Kingpin kommer också medverka. Premiär våren 2024. 

Captain America: New World Order
Captain America 4 har ryktats vara på gång ända sedan The Falcon and the Winter Soldier sände sitt sista avsnitt. Och nu är det officiellt. Anthony Mackie återvänder som Sam Wilson/Captain America i maj 2024. Övriga detaljer får vänta till en annan presentation. 

Thunderbolts
ÄNTLIGEN!!!! GIVE ME ZEMO!!! Nej, men på allvar, det här har jag sett fram emot länge, och det är så kul att det äntligen bekräftas. Tunderbolts är på ingång, och landar på biograferna om nästan exakt två år, juli 2024, och blir avslutningen på fas 5. Vilka skurkar som får äran att leka hjältar är ännu oklart, men heta tips är Zemo (Daniel Bruhl), Yelena (Florence Pugh), US Agent (Wyatt Russell) och Ghost (Hannah John-Kamen). 

Fantastic Four
Den första filmen i Marvels sjätte fas blir den hett efterlängtade Fantastic Four. Casting och regissör vet vi fortfarande ingenting om, men premiären är satt till november 2024. 

Avengers: Dynasty of Kang
Yup, Avengers nummer 5 är på ingång, och av allt att döma kommer den fokusera på Multiversumet. Jag tänker också drämma i med en vild gissning om att Kang (Jonathan Majors) kommer visa upp sig även här. Premiär i maj 2025. 

Avengers: Secret Wars
Yup, en till Avengers-film! Och när har den premiär? November 2025! Två Avengers-rullar på samma år? Damn. Feige har verkligen självförtroende. 

Det där var nog allt, tror jag. Mycket på gång, och allt är alltså en del av The Multiverse Saga, som gissningsvis knyts ihop i Secret Wars. Hur allt hänger ihop har jag ingen aning om, men planen börjar långsamt bli tydligare. Att följa hur detta utvecklar sig under kommande år kommer bli väldigt, väldigt spännande.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...