fredag 23 september 2022

She-Hulk känns mer och mer som ett slöseri med tid


 Spoilers för She-Hulk: Attorney at Law avsnitt 5&6!

Nä, det här är inget vidare asså. Det är det jag (tyvärr) tänker oftare och oftare ju mer jag ser av She-Hulk. Ja, Tatiana Maslany är klockren som Jennifer Walters, men det är också ungefär det enda som verkligen fungerar. Allt annat hade kunnat vara så mycket bättre. Titania, som får en hel del screen-time i avsnitt 5 och 6, utvecklas inte ens lite som figur, utan förblir en osympatisk narcissist. Hela konceptet med en influencer med superkrafter hade varit spännande att utforska, men det har serien inte lust med. Istället ska det skojas om Tinder. Idén om en värld som både kommersiellt och juridiskt tvingas anpassa sig till det faktum att det högt och lågt dyker upp personer med mer eller mindre absurda superkrafter är också intressant, men det dumpas till förmån för skämt om She-Hulks stora bröst. Och Daredevil, vars mask dyker upp i en teaser i slutet av avsnitt 5 får vackert vänta till förmån för ett metaskämt om hur jobbiga bröllop är. Ja, jo, haha, men nä, egentligen inte. 

Det är svårt att förstå exakt vad som gått fel med She-Hulk: Attorney at Law. Delvis tror jag att det är budgeten som spökar. Actionscenerna är oinspirerade, ofta direkt dåliga. Färgstarka superskurkar med visuellt intressanta krafter och utseenden prioriteras bort, och She-Hulk själv ser fortfarande ut som en copy-paste från en Skyrim-mod till PS3. Överlag känns produktionen mer som om CW gjorde Alvin och gänget och inte särskilt mycket som en MCU-serie signerad Kevin Feige. Jämför man detta med Loki, The Falcon and the Winter Soldier eller WandaVision så är det på alla plan som att jämföra ett hangarfartyg med en jolle. När säsongen om tre veckor är över får de nog sätta sig ner på Marvel och ta en funderare eller två, för det här håller inte. Marvel kan bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...