torsdag 20 januari 2022

James Gunn bemästrar serieformatet

 


Spoilers för avsnitt 4 av Peacemaker:

Peacemaker är en fantastisk serie. Hälften av avsnitten är nu släppta (det är åtta stycken totalt) och hittills är det ett enormt styrkebevis för James Gunn som berättare, om någon nu fortfarande tvivlar på hans förmåga efter Guardians-filmerna och The Suicide Squad. Gunn avslöjar saker i precis rätt tempo, och håller mig som tittare oerhört nyfiken över de mysterier han introducerar (Vad är the Butterflies syfte? Vad hände med Peacemakers brorsa? Vad är Wallers plan?), samtidigt som han också kommer med chockerande twists, så att man hela tiden lär sig mer och mer. Nu fick vi se Auggie Smiths White Dragon-dräkt, och jodå, den var cool. Vi fick också veta att Murn är en Butterfly, och därmed inte är att lita på. 

Det som gör serien är dock karaktärerna, och Gunn bevisar återigen hur bra han är på att koppla sina absurda storylines och makabra humor till figurer man genuint bryr sig om. Peacemaker är en sympatisk karaktär, trots att han är en skitstövel. Vigilante, som på en psykopatskala från noll till tio förmodligen ligger någonstans runt elva, är samtidigt någon man tycker väldigt synd om (och shit vad bra Freddie Stroma är!!!). 

Peacemaker är alltså klockren såhär långt, och nu ser jag med spänning fram emot nästa veckas avsnitt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...