måndag 24 januari 2022

Underskattad Skådis: Peter Franzén

 


Finske Peter Franzén, känd för att ha spelat Harald Hårfager i Vikings, eller, på senare tid, Stepin i Wheel of Time, är en av mina absoluta favoritskådespelare, och helt galet underskattad. Harald ger han så många olika dimensioner: avundsjuka, våldsamhet, fanaticism, karisma, makthunger, intelligens, sorg, och glimtar av godhet någon gång emellanåt. Franzén lyckas sälja Harald som alltifrån en trevlig farbror till en vidrig person driven av avund och ambition. 

Franzéns roll som Harald kompletteras med den insats han gör som Stepin i Wheel of Time. Där står han för en av seriens bästa insatser, trots att han bara är med i två avsnitt (tre rent tekniskt, men i det tredje är det bara för en sekund som man missar om man blinkar). Som Stepin går han från go och glad, likeable och hjälteaktig till förkrossat vrak på helt naturligt vis. Peter Franzén är fantastisk, och jag hoppas få se honom i fler uppmärksammade projekt framöver. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...