måndag 21 februari 2022

Melodifestivalens största miss


 Helgens deltävling i Melodifestivalen innehöll en del referenser till Melodifestivalen 2016, där Oscar Zia kom tvåa med den grymma låten "Human" (han borde ha vunnit finalen med den, men men), och Frans segrade. Både "Human" och Frans gjorde gästspel under lördagens deltävling, och det var trevligt och kul. Det främsta minnet från Melodifestivalen 2016 för min del är dock ISA och hennes fenomenala låt "I Will Wait". Den står sig än idag som min favoritlåt från Mello alla kategorier. Den är mörk, pampig, bombastisk och Isa sjunger den perfekt. Numret är även det mörk och pampigt, med ett snyggt skuggspel och återigen en superbra insats från Isa själv. 

Melodifestivalens bästa låt ledde dock (inte helt oväntat) till Melodifestivalens största miss. Svenska folket röstade som svenska folket brukar, och skickade först Isa till Andra Chansen, där hon av obegriplig anledning slogs ut i duell mot Saraha med "Kizunguzungo". Ingen dålig låt, och inget ont om Saraha, men Isa förtjänade att vinna hela festivalen. Exakt hur svenska folket tänkte 2016 lär nog ingen någonsin begripa, men orättvist och trist var det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...