söndag 27 februari 2022

Tråkig katt, välklädd anka och korkad krokodil i nya Pokémon




 Idag är det tydligen Pokémon-dagen. Kanske inte ett lika välkänt koncept som Star Wars-dagen, eller kanelbullens dag, men visst, kan det tjänas pengar på så ska det ha en högtid. För att fira att folk slängt färgglada bollar på ännu mer färgglada monster i diverse idylliska landskap i mer än tjugofem år så har Nintendo avslöjat att nästa Pokémon-generation (den nionde), kommer att lanseras i slutet av året, i form av spelen Pokémon Scarlet och Pokémon Violet. På det viset återvänder vi till seriens rötter, genom att återigen namnge spelen efter färger, istället för stenar, bokstäver eller vapen. 

Spelen tillkännagavs via en trailer som följde en nattvakt och hans ficklampa, och sedan visade bilder av typiska Pokémon-landskap och samma gamla monster som man fångat en biljon gånger tidigare (helt ärligt, kan vi inte göra ett enda spel utan Psyduck?), innan man slutligen visade upp de nya starter-Pokémonsen. Det rör sig om Sprigatito (en generisk katt, grästyp), Quaxly (en anka med hatt, vattentyp) och Fuecoco (dumglad och derpig krokodil, eldtyp). Krokodilen är helt uppenbart den bästa, och definitivt mitt val för spelet. Katten känns som samma grej som vi sett tiotusen gånger i tidigare spel. Jag fattar inte GameFreaks grej med att bara måla om en katt och slänga in den som en ny Pokémon. Oinspirerande och tråkigt. Hattankan är bara konstig. Förhoppningsvis är dess utvecklingar exakt samma anka, men med en större hatt varje gång. Det hade varit skitkul. 

I övrigt så vet vi inte mycket om spelet, bortsett från att det ska vara open-world. Exakt hur det implementeras, eller hur stor världen kommer vara, är något vi saknar information om, men öppet blir det iallafall på något vis. Det blir spännande att se hur det här utvecklar sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...