onsdag 23 mars 2022

Snowpiercer tar fart inför säsongsfinalen


 Spoilers för avsnitt 8 och 9 av Snowpiercers tredje säsong!

Avsnitt 8 och framförallt avsnitt 9 leder äntligen någonvart: Melanie Cavill är tillbaka. På riktigt. Inte bara i någon form av vision hos Alex eller Wilford, utan i kroppslig form, kött och blod. Tydligen hittade hon en ensam liten tågvagn och ett jätteförråd med droger. Den festliga kombon lät henne överleva precis länge nog för att Wilford, Bennet, Alex, Layton, Javi och Josie skulle kunna rädda henne, och föra henne ombord på Snowpiercer. Ingen (utom Pike) dör ju i den här serien. 

Men Melanies återkomst är nog faktiskt en win för Snowpiercer. Är det hela överdrivet lyckosamt? Jajemen. Men det är uppenbart att Melanie driver storyn i Snowpiercer som ingen annan. Säsong 3 har stått och stampat i en evighet, men så fort Melanie återvänder blir det åka av med det samma, och serien hittar äntligen en riktning. Melanie inser att Laytons idealism kan bli dödsdomen för tåget, och outar hans lögn inför hela tåget (tur för kärnkrafts-Asha att hon dog i avsnitt 8, så hon slapp det nya kaoset). Layton och hans bubbisar (Bennet, Bess, Josie och Zarah) söker skydd i Big Alice, medan Melanie och en sur Javi tar kontroll över Snowpiercer. Och Wilford lyckas (såklart) rymma från sin mysiga cell med hjälp av LJ och ett par cigarrer. Med andra ord blir nästa veckas finalavsnitt med största sannolikhet himla händelserik. Och finalavsnittet måste inte bara fortsätta på den nya konflikten, och visa vilken sida återstående karaktärer (Roche, Alex, Oz) väljer, utan även gå in på exakt vem som Wilfords läkare Headwood utför skumma medicinska experiment på i hemlighet. Hon fick hud från LJ till någon i avsnitt 8, men vi vet fortfarande inte vem, men jag har en gissning: Boki Boscovic, the Breachman. Aleks Paunovic karaktär var en viktig bifigur i seriens två första säsonger, men har inte ens nämnts en enda gång i säsong tre, trots att hans sista ögonblick i säsong 2 var något av en cliffhanger (Akvariet exploderade på honom, men folk överlever värre hela tiden i Snowpiercer). Boki är dessutom stor, stark och erfaren när det kommer till att klättra runt på tåget: han skulle vara en perfekt ersättning för den tragiskt avlidne Icy Bob för team Wilford. En annan möjlighet är att Headwood faktiskt håller på att operera på Icy Bob: han kanske inte var lika död som han verkade, vilket återigen inte är nytt för seriens karaktärer. 

Förhoppningsvis kommer svaret nästa tisdag. Det är spännande nu (äntligen). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...