tisdag 26 april 2022

Hur tankarna går hos Sony är en gåta


Sony är ett obegripligt företag. De slarvade bort Spider-Man så illa att Disney-Marvel fick gå in och ta över. Sen dess har de roat sig med att producera halvdåliga filmer ingen egentligen bett om, och de verkar tänka fortsätta på samma spår. På CinemaCon har de nu låtit meddela att det blir en femte Ghostbusters-film (låter som fyra för många) och dessutom så ska El Muerto få en egen film. Vem är han, kan man undra? Det är det knappt någon som vet, eftersom karaktären bara dykt upp i två Spider-Man-tidningar såhär långt. Men tydligen är han en wrestlare med superstyrka... hypen från min sida är väl inte skyhög om man säger så. 

Vad är då Sonys problem? Varför fattar de obegripligt beslut efter obegripligt beslut? Det är svårt att säga, men förmodligen så har det att göra med att man saknar någon med vision och passion bortom "hur kan vi planka MCU" eller "hur kan vi mjölka den här fyrtio år gamla filmserien?". Hos Disney har man ju rätt gubbar på rätt plats. Feige hos Marvel och Filoni och Favreau hos Lucasfilm. Sony verkar inte ha det. Vad de behöver är en ordentlig vision som sticker ut, och rör sig mot något nytt. Det kommer inte gå att göra ett eget MCU med en handfull obskyra Spider-Man-skurkar utan Spider-Man själv. Det kommer inte gå att mjölka Ghostbusters, som var rolig en gång, i all evighet. Sony behöver hitta en egen väg, istället för att kontinuerligt göra sämre versioner av andras succéer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...