onsdag 6 april 2022

Svenska folket har ju bättre musiksmak än juryn i ASC...

 

Om vi börjar med det positiva så var American Song Contests tredje vecka den låtmässigt starkaste hittills. Visst, Enisas Green Light från förra veckan och AleXas Wonderland från gången dessförinnan är fortfarande tävlingens bästa låtar, men sett till övergripande kvalité så var väl egentligen alla kvällens låtar som minst helt okej, och många av låtarna lyftes verkligen av sina scenshower, som, när de är som bäst, är geniala. Men det leder oss också till det negativa. Nämligen juryn. Snoop Dogg och Kelly Clarkson pratar ständigt om att den består av musikvärldens giganter, och med tanke på hur ointressant och emellanåt dålig dagens största hits är så kan det nog stämma, för hur den här juryn tänker börjar bli ett större mysterium än Area 51 och Jack the Ripper, tillsammans. 

Avsnittets uppenbare vinnare, sett till låt och scenshow var Grant Knoche från Texas. Och det säger jag inte för att jag tycker att hans låt var bäst (rent låtmässigt tycker jag nog att Ale Zabala från Florida med sin glada trallvänliga låt var bäst), men utan för att hans show var så många mil framför alla andras, samtidigt som låten också var snygg och unik i tävlingen. Snubben hade varit finalvärdig i Melodifestivalen, och toppstridsvärdig i Eurovision. Inget bidrag i tävlingen har skrikit "vinnarlåt" såhär mycket som Grant Knoche. Att han då kom fyra i juryrankingen är ju smått obegripligt. Istället krönte de ärade musikgiganterna countrymurveln Tyler Braden från Tennessee till vinnare. Visst, det var ingen dålig låt, den var helt okej. Men bättre än Knoche? Näpp, absolut inte. Christer Björkman borde vända blicken hemåt och anlita svenska folket som ny jury. De må rösta dåligt, men de brukar ändå ha någon sorts koll. 

Sedan ska det sägas att det amerikanska folket inte är mycket bättre än sin jury. De misslyckades med att rösta vidare Enisa från förra veckan. Istället skickade de vidare Broderick Jones från Kansas, Chloe Fredericks från North Dakota och Jonah Prill från Montana. Aja, man kan ju hoppas att Enisa lyckas kvala in på en av fan-favorit-platserna.

American Song Contest återvänder nästa vecka, med fler obegripliga jurybeslut. Stay tuned...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...