onsdag 6 april 2022

Moon Knight levererar grymma skådespelarinsatser och undermålig action

 

Spoilers för avsnitt 2 av Moon Knight!

Moon Knights andra avsnitt fortsätter på inslaget spår, och går djupare in i den personliga konflikten mellan Marc Spector och Steven Grant, och utvecklar även den mer övergripande striden mellan Arthur Harrow och Khonshu. Till råga på det så introducerar avsnittet även Layla El-Faouly (May Calamawy), som visar sig vara Marcs hustru, som han försöker skilja sig från. Hon har först lite svårt att köpa att Steven Grant inte bara är ett ovanligt envist alias från Marcs sida, men när hon väl accepterat det visar hon större förståelse och tålamod med honom än vad varken Khonshu eller Marc har. Layla ger en välbehövlig injektion av attityd och handlingskraft som kontrast till Stevens mer passiva reagerande, vilket är välkommet. Avsnittet slutar visserligen med att Marc återfått kontrollen över kroppen, och att Steven är reducerad till att tala ur speglar. Harrow har fått tag i skarabén, och Marc och Khonshu färdas till Egypten för att stoppa honom, vilket lär bli fokus för avsnitt tre. 

Stjärnan i avsnittet är nog ändå Ethan Hawke, som får mer tid att visa upp sin till ytan milde och vänlige kultledare Arthur Harrow. Hawke har pratat om hur hans förberedelser för rollen innehöll studier av diverse kultiga och skumma personer, och det märks verkligen. Avslöjandet att Harrow var Khonshus gamle avatar innan Marc fick jobbet bäddar dessutom för en djupare konflikt mellan honom och Khonshu.  

Moon Knights stora svaghet såhär långt är dock dess actionscener. CGIn är inte alls på samma nivå som många av Marvels andra projekt, och det faktum att serien envisas med att slänga in just CGI-krävande schackaler i varje stridsscen gör inte saken bättre. Serien är definitivt som bäst när karaktärerna interagerar med hjälp av ord istället för nävar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...