tisdag 5 april 2022

Vad är Riots grej med undervattensvålnader och supports?


 Det är rätt märkligt faktiskt. League of Legends har två champions som är undervattensvålnader: Nautilus (på bilden ovan) och Pyke. Deras backstories är hyfsat lika varandra. Bägge har vattentema, bägge har någon form av krok-ability, bägge är in-world betraktade som skrämmande figurer, och bägge låter som att de fastnat i riktigt mörka målbrottstoner. Och av någon anledning har Riot valt att göra bägge till supports. Med tanke på att de har en uttalad designfilosofi om att alla champs ska kännas unika i sin roll så känns det rätt märkligt. 

Därmed borde man reworka Nautilus lite grand, göra honom till mer av en jungler-tank, och lämna Pyke i supportrollen (Blitzcrank och Leona fyller ändå Nautilus funktion rätt väl). Dessutom älskar jag Nautilus, men vill inte spela support. Så utöver att bredda ut konceptet undervattensvålnader till andra roller än support, så hade en rework av Nautilus gjort mig glad rent spelmässigt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...