fredag 20 maj 2022

They fly now!


 De första avsnitten av Obi-Wan Kenobi är bara en vecka bort, och Lucasfilm har därmed skickat ut seriens skådespelare för att bygga hype, visa upp sig och göra PR för inför den stundande premiären. Främst är det Ewan McGregor, Hayden Christensen och nytillskottet Moses Ingram (som spelar Reva) som fått åta sig rollen som vandrande reklampelare, men även Rupert Friend, som spelar live-action-versionen av the Grand Inquisitor har nu snackat med media om sin roll. Det är en bra intervju, och den visar definitivt att Friend är ordentligt insatt i Grand Inquisitor, vilket är gött. Den hintar också om att vi i Obi-Wan Kenobi kommer få se en live-action-tolkning av ett av Star Wars: Rebels dummare fenomen, nämligen det faktum att inkvisitorerna kan flyga. 

Yep. 

I den animerade serien så använder Fifth Brother, Seventh Sister och Eighth Brother sina roterande ljussablar som helikopterpropellrar, vilket dels känns som något som borde bryta mot åtminstone ett par av fysikens lagar, och dels ser fantastiskt fånigt ut. Grand Inquisitor ses aldrig göra det, men Friend nämner ändå i intervjun att han kan använda sin ljussabel för att flyga. Min tolkning är att vi därmed kommer få se Grand Inquisitor ge sig upp bland molnen som en mänsklig helikopter under sin jakt på Kenobi. Det kommer, om inte annat, garanterat bli minnesvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...