fredag 20 maj 2022

Underskattad Skådis: Mike O'Malley

 


En av mina favoritkaraktärer i Snowpiercer är Sam Roache, chef för tågpolisen, och eminent spelad av amerikanske Mike O'Malley. Roache blir i hans händer en en mysig pelare för serien, som med sin torra humor och hyfsat pragmatiska livssyn lyfter varje scen han visar sig i. Ännu bättre blir det av att O'Malley i rollen har det bästa tomteskägget sen Balin i The Hobbit. 

Det är kanske i säsong 3 som O'Malley dock får visa allra mest av sitt skådespeleri. Roache faller ner i depression efter att hans hustru dött, och försöker mörda Wilford, som han (helt rättmätigt) beskyller för frugans död. Ett misslyckat mordförsök senare tvingas Roache att kämpa sig upp ur sorgens avgrund för att ta hand om sin tonåriga dotter, i vad som är några av de mest hjärtvärmande scener jag sett. Mycket är det tack vare O'Malley, som inte bara visar sin förmåga att spela en man som förlorat allt, utan också ger ifrån sig en otrolig värme och oerhörd faderskärlek. Grym skådis, och grym karaktär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...