tisdag 12 juli 2022

Fem lorder jag vill se i Warhammer 3


 Total War: Warhammer 3 dumpar ut ny info i rasande fart i takt med att Immortal Empires-releasen kryper allt närmre. Förhoppningsvis kommer spelet få uppdateringar under flera år framöver, och därmed är det lite kul att lista de fem karaktärer jag allra helst vill se läggas till som legendary lords i spelets ständigt växande roster. Här kommer de, i ingen särskild ordning:

Tullaris Dreadbringer (Dark Elves)

Dark Elves har visserligen vansinnigt många lorder redan (sex stycken, om jag inte räknar helt knasigt), men en sjunde hade inte varit fel. Min förhoppning är att det blir Tullaris Dreadbringer, Chosen of Khaine och ledare för the Har Ganeth Executioners. Snubben har inte exakt en överflödande mängd lore, men Executioners är svincoola, och deras ledare hade varit ett coolt tillägg till spelet. På kartan hade han kunnat placeras lite överallt, men jag hade gärna sett honom på plundringståg i Norsca för att ersätta Rakarth, som jag misstänker kommer flyttas till Lustria i Immortal Empires. 

Neferata (Vampire Counts)

Neferata är förmodligen en av de mest efterfrågade karaktärerna från communityns håll, och jag är närmast hundra procents säker på att hon kommer läggas till, förr eller senare. Att inte slänga in Neferata, ihop med en allmän uppdatering av Vampire Counts mechanics hade varit galenskap. Neferata är en av de absolut mäktigaste vampyrerna i världen, och har historia med Tomb Kings och kopplingar till nekromantmästaren Nagash. Förslagsvis startar hon någonstans i södra delen av Old World, så att hon kan bråka med Tomb Kings. 

Apophas (Tomb Kings)

När man talar om trollen, Tomb Kings! De är en av de visuellt coolaste raserna i spelet, och förtjänar absolut mer content. Främst i raden av potentiella Tomb Kings-lorder borde Apophas vara. Snubben är en odöd kombo av skelett och skalbagge, vilket är svincoolt, och väldigt unikt. Startposition skulle kunna vara i Lustria, faktiskt. Kanske inte så korrekt rent loremässigt, men det börjar bli fullt i öknen, och det har funnits Tomb Kings där i krokarna tidigare. 

Yin-Yin (Grand Cathay)

Grand Cathay är även de en av spelets visuellt coolaste raser, och de behöver definitivt fler lorder, med tanke på att de i nuläget bara har två. Precis som i fallet Neferata är Yin-Yin nog en tidsfråga, men jag ser inte mindre fram emot henne för det. Yin-Yin är beskyddare för östra delen av Cathay, och nationens amiral. Hon är dessutom intresserad av resten av världen. Jag tycker generellt sett att havet är oerhört fascinerande rent militärt, och ser gärna mer fokus på det i Warhammer. Dessutom är Yin-Yins expansiva ambitioner en kul kontrast till hennes syskon, som mest vill sitta hemma och vakta murar a la Nights Watch. När vi väl får Yin-Yin känns det rimligt att antingen låta henne starta i östra Cathay, eller, mer troligt, och mer spännande, i västra Lustria, där hon kan inleda sin expansion. Turtle Islands, kanske?

Aislinn the Sea-Lord (High Elves)

Sist ut är Aislinn, och vi fortsätter på havstemat. Aislinn är alvernas främste amiral, hyllas som välsignad av havsguden Mathlann, och har ett fientligt förhållande till Lokhir Fellheart. Precis som med Yin-Yin är konceptet med havet lockande. High Elves har dessutom gott om kolonier och utposter rent lore-mässigt, och den biten av deras historia fylls för tillfället inte riktigt av någon av deras lorder. Aislinn hade därmed fyllt en lucka i deras roster. Han skulle kunna starta lite överallt, så länge han är nära havet, men förslagsvis långt österut, så att han dels kan passa in som representant för high elves koloniala ambitioner, och dels fortsätta sin konflikt med Lokhir, som med största sannolikhet kommer starta nära Cathay. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...