fredag 15 juli 2022

Nintendo ger sig in i filmbranschen


 Nintendo har tydligen köpt en filmstudio.

Det är väl iochförsig ganska väntat. Film och TV-branschen är galet lukrativ, och Nintendo har tillgång till några av spelvärldens främsta IPs. Super Mario. The Legend of Zelda. Pokémon. Fire Emblem. Metroid. Och så vidare, och så vidare. Det var bara en tidsfråga innan någon på Nintendo kom på att filmutveckling är en naturlig utveckling av affärsidén. 

Hur kommer Nintendos filmer/TV-serier bli då? Ingen aning, helt ärligt, men spännande blir det. Kommer de produceras som japanska filmer, eller med en mer västerländsk touch? Blir det live-action eller animering? Hur kommer de distribueras? Ska Nintendo starta en egen streamingtjänst (snälla, nej, don't do that...)? Många intressanta frågor, än så länge få svar. 

Personligen ser jag mest fram emot en potentiell filmatisering av det eminenta Fire Emblem: Three Houses. Det hade varit svinfett. Storyn är ju en mix av typ Harry Potter och Game of Thrones, så det är som bäddat för allmän publiksuccé. Sedan hoppas jag självfallet att se min drömcasting Arnold Schwarzenegger som Kirby bli verklighet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...