tisdag 2 augusti 2022

David Zaslav vaskar 80 miljoner dollar


 I ett smått obegripligt beslut som chockar hela underhållningsvärlden så har Warner Bros nya ledning under David Zaslav bestämt sig för att kassera kommande Batgirl, där Leslie Grace spelar huvudrollen, och diverse biroller görs av bland andra Brendan Fraser, JK Simmons och Michael Keaton. Filmen är redan inspelad, för en budget på någonstans kring 80 miljoner dollar, och allt som återstod var post-production (som jag misstänker har hunnit börja) och marknadsföring. Och i det läget så väljer David Zaslav och Warner Bros ledning att dra ur proppen. Batgirl ska inte släppas på HBO Max som det först var tänkt. Den ska inte släppas på bio heller. Den ska inte släppas alls. Ingen ska se den. 80 miljoner i sjön, bara sådär. Och det ironiska verkar vara att det huvudsakliga skälet är att Zaslav vill spara pengar. 

Att han, till skillnad från Warners tidigare ledning, inte tror på påkostade streamingprojekt har förvisso varit känt länge, och det kan säkert vara en bidragande orsak bakom varför projekt som The Batman-spinoffen om Gotham-polisen lades i malpåse för ett tag sedan. Men att Zaslav skulle dra igång motorsågen och börja skära bort mer eller mindre färdiga projekt var det nog ingen som förutsåg. 

Vad som gör det här extra intressant är att Grace Randolph, en Youtuber och nöjesjournalist, hävdar att Warner tänker lägga ner HBO Max, sin sprillans nya streamingtjänst. Istället ska fokus läggas på dokumentärer och reality på Discovery, och manusbaserade projekt flyttas antingen till gamla HBO som någon form av kabelteve eller blir påkostade biofilmer. Även detta låter oerhört konstigt, och jag hade varit ytterst tveksam om det inte vore för att Batgirl-storyn kom ut bara någon timme efter att Randolph rapporterade om HBO Max. 

Fans och nöjesinsiders klurar nu med rätta på vad som kan bli nästa offer för Zaslavs hänsynslösa omstrukturering av Warner. Kommer han ta steget och yxa den vansinnigt problemtyngda The Flash. Filmen har visserligen en jättebudget, men den har också varit ett jättestrul för alla inblandade. Den bytte releasedatum femtioelva gånger, regissörer har kommit och gått, och nu när filmen äntligen spelats in så har Ezra Miller, som gör titelrollen, hamnat i mängder med rättsliga kontroverser rörande misshandel och kidnappningar. Blue Beetle, en annan DC-film med en betydligt mer obskyr karaktär i huvudrollen kan också ligga risigt till. Och på TV-sidan har vi projekt som Colin Farrells tv-serie om The Penguin, de tonvis med tv-serier som James Gunn jobbar på, och tillochmed till synes stensäkra kort som Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon. Vad kommer hända?  Ingen vet, utom Zaslav, men om karln är galen nog att bränna upp 80 miljoner dollar bara sådär så är det nog väldigt få saker som är heliga. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...