tisdag 2 augusti 2022

Andor siktar mot stjärnorna


 Den officiella trailern för Disneys nästa Star Wars-serie, Andor, hade premiär i måndags, och vid Yodas håriga öron vad bra den ser ut!!! Samma känsla som i Rogue One, som är den bästa Star Wars-film Disney producerat. Skitigt, mörkare, vanliga människor på marken som kämpar mot det ofantligt mäktiga imperiet. Spioneri, infiltration, smygattacker, och eventuellt moraliskt förfall, med ett hyfsat brett karaktärsgalleri och visuellt ögongodis som ser ut att producerats med en filmbudget. Om alla seriens tolv (!!!) avsnitt är lika snygga som den här trailern så är det ett mirakel, med tanke på att budgeten väl ändå inte kan vara mycket större per avsnitt än den är för The Mandalorian eller Obi-Wan Kenobi.

Lucasfilm håller som vanligt käften stängd kring storyn i serien, men det vi vet säkert är att vi kommer få följa Diego Lunas Cassian Andor när han ansluter sig till Rebellalliansen för att ge de nedriga skurkarna i Imperiet vad de förtjänar. Stellan Skarsgård dyker upp som rebelledaren Luthen, som ger mig lite samma vibbar som Tobias Beckett från Solo. Genevieve O'Rielly återvänder från tidigare filmer som senatorn och rebelledaren Mon Mothma och Forest Whitaker repriserar sin roll som våldsamme extremisten Saw Gerrera. . På skurksidan har vi bland andra Anton Lesser (Game of Thrones), Kyle Soller (Poldark) och Denise Gough (Under the Banner of Heaven) som diverse Imperieanställda. 

Det enda som jag ogillar med trailern är slutet, där det avslöjas att Disney flyttat seriens premiärdatum. Bakåt. Nästan en hel månad. Istället för 31 augusti blir får vi vänta tills 21 september. Dumma Disney, men förhoppningsvis så blir Andor precis lika bra som den ser ut att vara, och väntar man på något gott kan man ju aldrig vänta för länge. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...