fredag 12 augusti 2022

Jamie Foxx står för underhållande vampyrslakt i Day Shift


 Netflix släppde idag sin senaste actionsatsning: en buddy-cop-komedi i Las Vegas där Jamie Foxx, Snoop Dogg och Dave Franco spöar skiten ur blodsugna real-estate-vampyrer. Det är ungefär lika dumt som det låter. 

Storyn är simpel. Jamie Foxx, vars jobb som poolstädare bara är en front för ultravåldsam vampyrslakt, måste samla ihop en halv förmögenhet på endast en vecka för att kunna hålla sin dotter i skolan. Till hjälp har han Snoop Dogg, som dräper vampyrer i samma takt som han röker braj, och Dave Franco, en skrivbordstomte som är väldigt oförberedd på all den spänning som vampyrjägaryrket erbjuder. Majoriteten av filmen känns som en charmigt B-ig buddy-cop-komedi, där Foxx och Franco kör runt och gnabbas medans de kikar efter vampyrer att skjuta, hacka, spränga, sparka eller slå sönder. Det är dumt, absolut, men underhållande, och med väldigt snygga actionsekvenser. Särskilt en scen där Foxx och Franco teamar upp med två andra vampyrjägare för att ge sig in i en vampyrfylld förortsvilla är oerhört sevärd och doftar härligt mycket Matthew Vaughn. 

I övrigt är det värt att nämna att filmen också har Natasha Liu Bordizzo på rollistan som en till synes oskyldig granne till Foxx karaktär. Bordizzo ska som bekant spela Sabine Wren i kommande Ahsoka-serien på Disney+. Jag gillade valet av henne redan innan jag såg Day Shift, men nu är jag än mer såld på det hela. Hon har charm, humor, sympati och kan göra action. Härligt val, och här stjäl hon scenerna hon är med i, såvida de inte delas med Snoop Dogg, som med sin cowboyhatt, marijuana-cigg och ett enormt maskingevär utan tvekan är filmens MVP. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...