fredag 12 augusti 2022

Well played, Sony...


 Potentiella spoilers för Madame Web!

Sonys superhjälteuniverse är ju mer ett meme än en filmfranchise vid det här laget, och det kan mycket väl fortsätta så, men jag måste medge att dagens läcka/rykte/avslöjande gällande rollistan i kommande Madame Web ändå är, tja, spännande!?

För de som glömt (förmodligen rätt många) så ska Sony göra film på den obskyra Spider-Man-karaktären Cassandra Webb/Madame Web, som är mest känd för att vara gammal, blind, kopplad till ett livsuppehållande spindelnät och komma med goda råd till mer aktiva karaktärer. I Sonys varma händer har hon blivit både yngre, snyggare och mindre döende, då hon spelas av drygt trettio år gamla Dakota Johnson, mest känd för att ha gjort huvudrollen i skräpfilmserien Fifty Shades. Dakota verkar vara en bra skådespelerska, och en sympatisk person, så om inte annat så hoppas man ju på en oväntad succé för Madame Web för hennes skull. Övriga roller i filmen görs av Sydney Sweeney, Emma Roberts och Adam Scott, och det är där dagens läckta rollista kommer in. Att Sweeney, Roberts och Scott var med i filmen visste vi redan, men deras roller var öppna för spekulerande snillen att klura på. Men om man ska tro läckan så är spekulationerna färdiga, och, håll i er, Emma Roberts spelar Mary Parker, aka morsan till en viss Peter Parker, och Adam Scott gör rollen som Ben Parker, mer känd som Uncle Ben. Är Madame Web alltså en origin-prequel till Peter Parker? Eller va?

På nätet verkar responsen mest vara att skratta åt Sony och deras knasiga påhitt. Uncle Ben? Mannen som är mest känd för att bli skjuten i en gränd? Verkligen? Men jag är något mer optimistisk, och väljer att tolka detta som att det någonstans djupt inne i Sonys "kreativa" avdelning faktiskt finns en plan. En tanke. Något slags vision och framtidstänk. Det hade kunnat vara revolutionerande för Sonys superhjältesatsningar, och kanske tillochmed leder till en habil film förr eller senare. 

Det kan självklart också vara så att man bara vill casha in på en själlös origin-story för Uncle Ben. 

Den som lever får se, heter det ju. Men Madame Web blev iallafall något mer intressant. Well played, Sony. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...