tisdag 25 januari 2022

Fallen Order 2 bekräftat?

 


Lite från ingenstans gick Lucasfilm plötsligt ut och informerade om att inte ett, inte två, utan hela tre Star Wars-spel är under utveckling hos spelstudion Respawn. Ett av dessa verkar vara en uppföljare till Jedi: Fallen Order från 2019. Det spelet var bra, fångade ljussabelstrider perfekt, och expanderade Star Wars-universumet med fler Inquisitors, nya Jedikaraktärer, och mer information om hur allt står till på Dathomir. Så länge de fixar wookie-designen, som var fullkomligt förfärlig, så är jag taggad på att fortsätta bråka med Imperiet tillsammans med Cal Kestis, Nightsister Merrin, och resten av gänget. 

Vad de två andra spelen som Respawn snickrar på är för något är mer oklart, men det nämndes att ett skulle vara FPS, vilket ju osökt för tankarna till Star Wars: Battlefront. EA verkar ha bestämt sig för att den franchisen inte är lukrativ, och har bestämt sig för att förlora pengar på Battlefield istället, så är det då möjligt att Lucasfilm gett även den IPn till Respawn? De har ju levererat populära shooter-spel förut, i form av Titanfall, så utvecklarmässigt är de definitivt lämpliga. 

Vad det tredje spelet är har jag däremot ingen aning om. Jag har ju alltid velat ha en riktigt cool MOBA i Star Wars-universet, men att Respawn av alla företag skulle göra det känns ju smått otippat. Ett regelrätt RPG hade ju också varit kul. Den som lever får se, men förhoppningsvis lyckas man åstadkomma samma kvalitet som man fick till med Fallen Order. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...