tisdag 25 januari 2022

Underskattad Skådis: Dean Jagger


Dean Jagger, mest känd från ett kort men minnesvärt inhopp i Game of Thrones som lord Smalljon Umber, samt en betydligt större roll i Warrior som irländske arbetarnationalisten Dylan Leary, är en grym skådespelare. I Game of Thrones så var hans karaktär förvisso bara med i två avsnitt i den sjätte säsongen, men lämnade ändå ett intryck. Smalljon hade stake nog att säga precis vad han ville till superpsykot Ramsay Bolton, och Ramsay lyckades varken styra eller skrämma honom. Med tanke på att Ramsay var en av seriens mer skrämmande figurer, som hade ihjäl folk åt höger och vänster så var det oerhört imponerande, och Jagger spelade Smalljon med sådan styrka och karisma att man köpte det rakt av. 

I Warrior är Jagger återigen en stor, stark och våldsam man, men den här gången med mycket mer screen-time, då han på många vis är seriens huvudantagonist. Jagger säljer Learys komplexitet, hans hat för kineser och hans kärlek för irländarna. Leary är både hotfull och vänlig, tragisk och brutal, och Jagger förmedlar alltihop perfekt. Dessutom gör han mycket med sin fysik för att framställa Leary som ordentligt farlig i seriens många fightscener. Warrior ska få en tredje säsong, och då blir det mer Dean Jagger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...