tisdag 18 januari 2022

Microsoft köper Activision Blizzard

 


Det här såg jag ju inte komma. 

Blizzard har ju visserligen varit en enda röra på sista tiden, med sexuella övergrepp, en giftig företagskultur och misogynism, samt det faktum att man inte ens lyckats åstadkomma särskilt mycket i spelväg heller (möjligen bortsett från Call of Duty, som jag inte har något vidare koll på). Warcrafts lore har vid det här laget kraschat, brunnit, och stampats sönder. StarCraft har ingen utom Korea brytt sig om på åratal. Heroes of the Storm har inte lyckats bli den League of Legends-mördare som man hoppades på, och lever väl mest på konstgjord andning vid det här laget. Overwatch 2 har varit under produktion länge, och i Overwatch-universumet har väl ingenting drastiskt hänt, bortsett från att Jesse McCree fått byta namn till Cole Cassidy på grund av ovan nämnda interna skandaler. Inte ens Hearthstone verkar vara särskilt stort längre, och den planerade filmserien baserat på Warcraft fick hjärtstillestånd efter att endast kineserna kollade på den första filmen (som iofs är väldigt bra). Kort sagt, Blizzard har på sistone gått från klarhet till klarhet när det gäller klanterier, men inte lyckats med mycket annat. 

Att de blir uppköpta av Microsoft är väl kanske inte jätteöverraskande, med den bakgrunden. Företaget behöver definitivt en nystart, och deras förtroendekapital är väl för tillfället på nivåer som tävlar med Miljöpartiets partilednings. Microsoft har råd att ta kortsiktiga ekonomiska smällar medan de omorganiserar Blizzard/Activision, och sedan kan de börja utnyttja de enorma IPs som företaget trots allt besitter: Warcraft, Starcraft, Call of Duty, etc. Det blir spännande att se vad man väljer att göra med företaget och dess tillgångar. Stänger man ner World of Warcraft (förmodligen inte)? Vad händer med Battle.net? Kommer Heroes of the Storm få dra sin sista suck? Bara tiden kan utvisa, antar jag.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...