torsdag 17 februari 2022

Underskattad Skådis: Alfie Allen


 Alfie Allen är kanske den mest underskattade skådespelaren i Game of Thrones. Snubben spelar en av seriens (och böckernas) mest komplexa karaktärer, Theon Greyjoy, och gör det perfekt, trots att framförallt serien verkar glömma bort honom hälften av tiden. Men i de scener Allen får är han kanon, och särskilt hans sista ögonblick, när han offrar sig för att skydda Bran Stark, och får den bekräftelse och den tillhörighet han alltid letat efter, är vansinnigt bra, mycket tack vare Allens underbara skådespel. Han fångar såväl Theons trauma, som hans tragik och hans överlägsna dumdristighet. Theon Greyjoy är kanske inte av Game of Thrones coolaste eller mest flashiga figurer, men han är en av de mest välspelade.

Alfie Allen gör för övrigt även en birollsinsats i en av världens absolut bästa filmer, Jojo Rabbit, där han spelar Freddy Finkel. Finkel och Theon är väldigt olika, men Allen visar sin bredd som skådespelare, och att han kan hantera såväl komedi som tragedi. En briljant skådespelare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...