torsdag 17 februari 2022

Vem är huvudrollen i James Gunns nästa DC-serie?

 

Screen Rant har publicerat en artikel om ett citat från en Deadline-intervju med James Gunn i vilket han pratar lite om nästa spinoff-serie på Suicide Squad. Att det blir minst en till (utöver Peacemakers andra säsong) vet vi sen gammalt, och min röst faller på att ge Captain Boomerang det projektet, men så verkar inte vara fallet. Gunn vill inte säga vem serien kommer handla om, men avslöjar att det nog inte kommer bli lika mycket av en komedi som Peacemaker. Det begränsar möjligheterna en del. 

En av de mest populära gissningarna är att serien ska följa T.D.K (Nathan Fillion). Han och Gunn är nära vänner, karaktären har en urkorkad superkraft som Gunn inte använt fullt ut, och han överlevde The Suicide Squad. Men T.D.K är en absurd karaktär, och jag kan inte tänka mig hur en James Gunn-serie om honom inte skulle vara en komedi. Samma sak gäller Captain Boomerang, och även en del av de andra mindre rollfigurerna: Weasel, Blackguard och Javelin. De är alltså uteslutna. Även King Shark är uträknad, vilket han iochförsig var innan också. Att göra en TV-serie med honom skulle innebära komplicerad CGI i typ varje scen, och därmed oerhört dyrt och oerhört tidskrävande. Om serien, som Gunn säger, kommer vara mer seriös, så lär den röra någon av de mer allvarsamma huvudrollerna. 

Mitt hetaste tips är Ratcatcher 2 (Daniela Melchior). Hon är mer eller mindre en originalkaraktär skapad av Gunn, och har mycket potential att utforska. Hon är inte heller en särdeles humoristisk figur, och har en tragisk backstory. Melchior är heller inte (ännu) en såpass välkänd skådespelerska att det skulle vara svårt att boka henne som huvudroll i en TV-serie, och hon verkar uppskatta både James Gunn och Ratcatcher som karaktär. 

Mina andra två huvudgissningar är Bloodsport (Idris Elba) och Amanda Waller (Viola Davis). Bloodsport är en karaktär som Gunn själv sagt att han vill se mer av. Det skulle också passa en mer seriös ton, och actionscenerna skulle vara lättare och billigare att göra med honom än med Ratcatcher. Nackdelen här är väl att Idris Elba är väldigt in-demand, och kan vara svår att boka upp för en massiv TV-produktion, särskilt om det ska göras mer än en säsong. Amanda Waller skulle också passa en mer seriös serie, och definitivt skilja sig radikalt från Peacemaker. Hon har dessutom en färdig story, efter säsongsfinalen av Peacemaker. En Waller-serie skulle också låta Gunn fortsätta gräva upp udda DC Comics-karaktärer i mängder. Viola Davis är dock precis som Idris Elba väldigt in-demand, och huruvida hon har tid med en TV-serie är inte helt hundra. 

Två möjliga wild-cards är Polka-Dot-Man (David Dastmalchian) och Rick Flag (Joel Kinnaman). Både Dastmalchian och Kinnaman lär vara enklare att boka in för en serie än Davis och Elba, och bägge skulle kunna fungera i en mer seriös miljö, åtminstone rent teoretiskt. Men bägge är också döda, och jag tvivlar på att Gunn tänker återuppliva någon av dem. Så Ratcatcher, Bloodsport och Waller är nog ändå mina tre hetaste gissningar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...