onsdag 30 mars 2022

Oscar Isaac ska ha en Emmy för det här...


Spoilers för avsnitt 1 av Moon Knight! 

Idag är det den 30e mars 2022, vilket innebär premiär för Marvels efterlängtade Moon Knight på Disney+. Och detta är det starkaste premiäravsnittet som någon Marvelserie haft hittills. De mystiska vibbarna är nästan starkare än i WandaVision, samtidigt som det är mörkt och intensivt på ett sätt som den serien aldrig var. Oscar Isaac är grym som Steven Grant, och, i avsnittets sista ögonblick, även som Marc Spector. Att inte visa Spector förrän de sista ögonblicken är för övrigt ett genidrag, och hjälper tittaren att sätta sig in i Stevens förvirring och desperation. Jag har nog aldrig tyckt så synd om en Marvelkaraktär som om Steven, och det är tack vare det eminenta manuset och Isaacs briljanta insats, som han definitivt ska ha en Emmynominering (och gärna vinst!) för. Även Ethan Hawke står för en stark insats som Arthur Harrow, en mystisk kultledare som verkligen behöver lära sig ett och annat om fotvård. Även musiken, av för mig okände kompositören Hesham Nazih är genial. Riktigt stark, dramatisk, bombastisk och mystisk. Och designen på Khonshu, den Egyptiske månguden som förföljer Steven, är utmärkt, och hyfsat obehaglig. Humorn sitter också, utan att på något vis vara för mycket, eller ens lätta upp stämningen. Den känns naturlig helt enkelt. 

Moon Knights första avsnitt är alltså 5/5 på alla vis, och om resten av serien fortsätter såhär så kommer detta lätt vara Marvels bästa tv-serie. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...