onsdag 4 maj 2022

Nobody expects the imperial inquisition...


 För att fira Star Wars-dagen (May the 4th be with you!) så har Lucasfilm släppt en ny trailer för Obi-Wan Kenobi. Det är fortfarande grymt oklart vad storyn är, bortsett från att Vaders inkvisition verkar vara på jakt efter gamle Kenobster, som får försöka försvara sig bäst han kan. Vi får även se mer av Reva, den nyintroducerade inkvisitorn, som hänger med Grand Inquisitor och Fifth Brother. Även Owen Lars får lite tid i rampljuset, och Joel Edgerton verkar förmedla precis samma "fuck off"-känsla gentemot allt som har med Jedis att göra som den ursprunglige skådisen Phil Brown från originalfilmen 1977 lyckades med. Kumail Nanjiani skymtar också förbi, och ser ovanligt deppig ut. Visuellt verkar det svinsnyggt, påkostat och välgjort, precis som Mandalorian och The Book of Boba Fett, och en mörkare story med en Obi-Wan på flykt känns som ett säkert men spännande kort. 

Det enda som stör mig är Inkvisitionen. Jag har alltid tyckt att de är ett jättecoolt koncept, och funnit deras lore intressant. Tack och lov så ser Rupert Friend bättre och bättre ut som Grand Inquisitor, och hans look är inte alls lika goofy som det först verkade. Visst, han borde ha tydligare ansiktsmarkeringar, men men, whatever. Reva ser lite tråkig ut, mest bara en kvinna i svart. Hon borde, precis som alla andra Inquisitors, ha en rolig hatt. Fifth Brother däremot, ser ärligt talat ut som en rätt sunkig fifun från Tillbaka till Vintergatan. Jag har inget emot Sung Kang, han är bra i Fast & Furious, men utseendemässigt passar han inte som Fifth Brother. De hade behövt någon med smalare ansiktsform, och de borde också gett honom samma gråaktiga färg som han har i Rebels. Förhoppningsvis kan Kang övertyga mig när serien släpps om ett par veckor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...