onsdag 6 juli 2022

Spännande startpositioner i Immortal Empires




 Augusti närmar sig med stormsteg, och med augusti kommer Immortal Empires-kampanjen till Total War: Warhammer III. Creative Assembly har avslöjat kampanjkartan (maffig som sjutton) och avslöjar nu startpositioner via sociala medier varje dag. En ras per dag, och i skrivande stund har vi hunnit se vart lorderna från Empire, Lizardmen, Norsca, Kislev, High Elves, Bretonnia, Grand Cathay, Skaven, Greenskins och Chaos kommer inleda sina krigståg. Och so far so good. Många av positionerna är knappast överraskande (absolut ingen blev väl chockad över att Karl Franz startar i Altdorf, som han ska), men det finns en bunt intressanta saker att notera:

*Nakai the Wanderer, den enorma krokodilen från Lizardmen, har vandrat långt österut, ända bort till södra Cathay, där han... letar efter Khuresh-DLCn som aldrig kommer? Vetetusan, men han är i fantasy-Kina iallafall. Inte mig emot, det blir spännande att se hur draksyskonen hanterar en tre meter lång krokodil.

*Tretch Craventail, allas minst omtyckta Skaven-lord har äntligen fått flytta till Crookback Mountain, som är hans loreriktiga hem. Gött mos, och bra med lite utfyllnad i det området av kartan. 

*The Badlands har nu blivit "bad" på riktigt. Skarbrand, Teclis, Volkmar, Kroq'Gar, Eltharion, Queek och Kairos kommer leka herren på täppan där i vad som lär bli en vansinnigt våldsam get-together av episka proportioner. Grimgor är iallafall inte där längre...

*...för han har flyttat österut! Förmodligen gör han sig redo för att mosa Chaos Dwarfs, när de nu kommer. 

*The Badlands verkar som sagt bli Warhammer III-versionen av "Lustriabowl" från spel två. Och än så länge är Lustria inte svinpackat, men helt utan förändringar är det inte. Fransmännen har bestämt sig för att kolonisera skiten, så Alberic de Bordeleaux från Bretonnia har dragit dit. Förmodligen blir han uppäten av en carnosaur. 

*N'Kari har flyttat till Ulthuan, förmodligen för att ge extra krydda åt Tyrions tillvaro. 

*Alith Anar har till synes ockuperat en av Dark Elves viktigaste städer, Karond Kar. Lorefantaster är upprörda. Men å andra sidan, om någon kan sno en miljonstad rakt under näsan på världens mest sadistiska pirattyranner så är det väl Alith. 

*Boris Ursus verkar ha bestämt sig för att dö ärofullt, och invaderar Chaos Wastes. I övrigt så är Kislevs, Grand Cathays och Norscas startpositioner gravt förutsägbara. 

Startavslöjandena fortsätter de kommande dagarna. Imorgon är det dags för Ogre Kingdoms, och sedan pågår det hela i ytterligare åtta dagar, och avslutas med the Warriors of Chaos. Tagga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...