söndag 24 juli 2022

Warner Bros kan bättre än såhär


 Igår var Den Stora Dagen på årets upplaga av San Diego Comic-Con. Warner Bros och Marvel Studios hade varsin panel i Hall H, och förväntningarna var skyhöga. Warner var först ut, vilket i efterhand var lika väl, för de hade inte särskilt mycket att komma med. Shazam: Fury of the Gods fick en första trailer, Black Adam fick en andra trailer, och de som var närvarande fick se Dwayne Johnson spexa runt i full antihjältemundering. Sen gick alla hem. Jaha. 

Visst, Black Adam ser rätt cool ut, det får man ge Warner. Det blir nog ett biobesök i oktober, absolut. Att se The Rock multa diverse obskyra DC-karaktärer i sandbrun miljö kan definitivt ha viss behållning, och snyggt verkar det vara. Shazam: Fury of the Gods ser väl inte riktigt lika lockande ut, iallafall inte för min del. Verkar ganska "been there, done that" på hela grejen, och jag är dessutom inget enormt fan av Helen Mirren. 

Hela Warner-panelen illustreras kanske allra bäst av att den största nyheten inte rörde något som hände under panelen, utan snarare, vad som INTE hände under panelen, nämligen Henry Cavill. Rykten spreds under veckan om att han skulle skutta ut i Hall H och tillkännage sin återkomst som Superman. Ingenting sådant hände. Henry Cavill var inte ens i San Diego, såvitt jag vet, och absolut inte i Hall H. Men ryktet, som jag väl var en smula tveksam till, skadade helt klart Warners presentationer, som överskuggades av förväntningar som inte uppfylldes. 

Frånvaron av Superman är dock inte det som jag personligen kände mig besviken över. Snarare är det frånvaron av allt annat som stör mig. För Warner har ju en hel drös projekt på gång utöver Shazam: Fury of the Gods och Black Adam. Jason Momoa kommer simma tillbaka in på biodukarna i Aquaman: The Lost Kingdom tidigt nästa år. Batgirl med Leslie Grace i titelrollen och Brendan Fraser som skurken Firefly ligger också förmodligen mindre än ett år bort. Dessutom sitter James Gunn och filar på vem vet hur många DC-serier åt HBO Max, en film om Black Canary verkar av allt döma vara på gång, Blue Beetle avslutade just sin inspelning och Matt Reeves jobbar på en uppföljare till The Batman. Någonting borde man kunna ha visat upp. Bilder, casting, premiärdatum, exklusiva teasers, behind-the-scenes, något. Men det blev ingenting. Kontrasten mot Marvels presentation senare under dagen (eller natten, för oss svenskar) är enorm. Warner Bros kan bättre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...