söndag 24 juli 2022

Black Panther goes Aquaman


 Den är här! Trailern till Black Panther: Wakanda Forever har nått internet efter en debut under Marvels presentation vid San Diego Comic-Con. Och det ser underbart ut. Vansinnigt snyggt, vansinnigt intressant, vansinnigt stämningsfullt. Ryan Coogler har verkligen lyckats ge Wakanda en unik känsla och identitet, både visuellt och musikaliskt. Ingen utom möjligen James Gunn har gjort något liknande i MCU. 

Själva filmen verkar handla om konflikt mellan Wakanda och havsriket Atlantis. Vem som leder Wakanda är oklart, men tydligt är att T'Challa är borta. Han dog med Chadwick Boseman, vilket är sorgligt men någonstans ändå rätt beslut. Och det känns verkligen som att hans frånvaro hänger över trailern, och märks i varje bildruta. Att både Boseman och T'Challa kommer hedras i filmen är det inget som helst tvivel om. 

Atlantis å sin sida styrs av Namor. Karaktären är väletablerad i serietidningarna, och kommer gestaltas av Tenoch Huerta i MCU. Han visas inte riktigt upp ordentligt i trailern, men hans rygg finns att beskåda ovan. Bitarna med Atlantis för självfallet tankarna till Aquaman, men verkar samtidigt ha en egen stil och känsla. Återigen: Ryan Coogler vet vad han gör. Hittills har Marvelåret 2022 varit ganska svagt. Låt oss hoppas att Black Panther: Wakanda Forever ändrar på det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...