fredag 7 januari 2022

League of Legends kallar till ny säsong

 


Säsong 12 i League of Legends börjar idag, och sin vana trogen har utvecklaren Riot Games nu släppt en galet påkostad och snygg cinematic för att fira. Videon och den medföljande låten, som låter lite som en modern tolkning av något vikingarna skulle kunna ha sjungit inför stora slagsmål, har bägge namnet "The Call". Vi får se den Leonidas-inspirerade halvguden Pantheon ge sig in i en duell med religiösa soldaten Leona, vi ser void-människa-hybriden Kai'Sa slå sig samman med jordmagikern Taliyah för att bekämpa voidmonstret Rek'Sai, och vi ser plundrarhövdingen Sejuani ge sig på den väldigt sura guden Volibear. 

"The Call" är extra kul eftersom jag spelat Sejuani, Pantheon och Kai'Sa en hel del. Alla tre är coola karaktärer och roliga champions att spela. Särskilt intresserad är jag av Sejuanis krig mot Volibear, och regionen Freljord i allmänhet. Förhoppningsvis får vi se Riot bygga ut den berättelsen den här säsongen, och gärna inkludera upprorsmakaren Sylas också, som ju faktiskt har kopplingar till Sejuani, och dessutom är en av Leagues bäst skrivna karaktärer. 

Riot har även passat på att visa upp nästa champion som kommer till League of Legends, Zeri, en rullskridskoåkande ung tjej med elektricitetsmagi och maskingevär. Hon ska rulla in i spelet om ett par veckor, och ser mycket roligare ut än senaste champen Vex, som (i min åsikt) var ointressant på mer eller mindre alla möjliga vis. 

Förhoppningsvis blir Leagues nya säsong skoj, och givande för både spelet och dess community. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...