torsdag 27 januari 2022

Underskattad Skådis: Ivana Baquero

 


Spanska Ivana Baquero har skådespelat sedan barnsben, och hade en hyllad huvudrollsdebut i Guillermo del Toros Pans Labyrint när hon var endast 11 år gammal. Sedan dess har hon bland annat dykt upp i huvudroller i Netflix High Seas, och den rätt B-aktiga men ändå hyfsat underhållande fantasyserien The Shannara Chronicles. 

Hennes insats i Shannara är den jag sett mest av. Där gör hon rollen som Eretria, en ung tjuv och lurendrejare som växt upp med ett band av allmänt tveksamma typer ute i skogen. Baquero står för seriens mest minnesvärda skådespelarinsats, och ger Eretria både attityd, cynism och sårbarhet, och ger lite allmänna Han Solo-vibbar genom hela första säsongen. Som kontrast får hon i High Seas spela naivt snäll och hjälpsam istället, så hon kan göra mer än en typ av karaktär, och är ständigt övertygande i sina roller. Dessutom så vann hon skådespelarpris som 11-åring. Bara en sån sak. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...