onsdag 9 februari 2022

Pangpang i Mos Espa


Spoilers för finalavsnittet av The Book of Boba Fett! 

Jaha, då var den slut. The Book of Boba Fett har sänt sitt finalavsnitt, och det var helt okej. Fanns en del coola actionscener, som när Boba och Mando teamade upp mot ett gäng fiendesoldater i en väldigt cool shootout som lät dem använda sina fulla arsenaler. Gillade också att se Boba rida på sin rancor, och scenen när Grogu söver sagda rancor med kraften kommer få mångas hjärtan att smälta. Men annars var det väldigt mycket tomt pangpang. Inga konsekvenser, ingen dog, Bobas styre ifrågasätts inte på ett djupare plan, Cad Bane leder inte någonannanstans än ytterligare en cool fightscen, och visst, i avsnittets slut har Boba befäst sin makt i Mos Espa, men hans motiv känns oklart, precis som hans arc. Har Boba Fett egentligen utvecklats under seriens gång? Har Fennec gjort det? Det känns inte så.

Avsnittet regisserades av Robert Rodriguez, som även regisserat en hel del andra avsnitt i Book of Boba Fett, och även stod för det fantastiska "The Tragedy"-avsnittet i säsong 2 av The Mandalorian. Han imponerade där, men i den här serien har hans arbete varit rätt svajigt. Både Dave Filoni och Bryce Dallas Howard gjorde bättre insatser med sina avsnitt. 

Det mest spännande med avsnittet är annars den glimt vi fick av Cobb Vanth i Bobas bacta-tank, övervakad av moddaren som gjorde Fennec till en cyborg. Vad för förändringar som görs på Cobb, och hur han är när vi ser honom nästa gång ska bli oerhört intressant att se. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...