fredag 4 mars 2022

Brandon Sanderson tar över internet


 Brandon Sanderson är fantastisk, på många vis. Snubben skriver fantasyböcker som ingen annan, och han skriver dem dessutom i vansinnigt tempo. Hans relation till fansen är fantastisk, och kvalitén på böckerna är galet hög med tanke på den som sagt rasande fart han skriver dem med. Brandon är fantasyförfattarnas svar på The Flash. 

Tidigare i veckan publicerade Brandon en youtubevideo med den oroväckande titeln "It's time to come clean". Om någon som läser detta är intresserad av Brandon men inte sett videon så rekommenderar jag att gå och kika på videon innan ni läser vidare. Hursom så var jag lätt oroad när jag började titta. Hade Sanderson gjort något faktiskt dumt? Men nej, han hade bara råkat skriva en bok (igen). Eller, inte bara en bok. Fyra stycken, plus en kortare novell för barn. 

Det är bara Brandon Sanderson som gör sånt här.

Han har alltså, i hemlighet, skrivit fyra stora fantasy/sci-fi-böcker under pandemin. Tre av dessa är en del av The Cosmere, Brandons magnum opus, och den fjärde är fristående. Samtliga kommer släppas under 2023, en bok i kvartalet, och kan beställas via Kickstarter, där Brandon också erbjuder möjligheter till vad han kallar för "a year of Sanderson". Under fyra av månaderna släpps böckerna, och under resterande åtta så får prenumeranterna swagbags med Sanderson-grejer. Tröjor, posters, you name it. Brandon har använt Kickstarter tidigare, och gjort succé, så han väntade sig nog en hyfsad framgång här också. Men framgången blev mer än "hyfsad". 

Insamlingen är nu, inte ens en vecka in, den som dragit in mest pengar i Kickstarters historia. 

Yep. 

Brandon Sanderson började veckan med att grovtrolla fantasycommunityn, avslöjade fyra nya böcker, och slog ett rekord på en av internets största crowdfunding-plattformar som finns. 

Legend. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...