torsdag 10 mars 2022

Rörliga bilder på Kenobi

 

Jag gissade rätt! En skön omväxling med tanke på hur min tippning gått i Melodifestivalen i år. Kul att veta att jag har bättre intuition när det gäller Disneys marknadsföringsstrategi. Den första teasern för Obi-Wan Kenobi (serien) släpptes igår (man kan se den här). Och den visar självklart rätt lite, men bekräftar ändå ett par saker. 

Det första är att vi nu vet att ryktena var sanna. Jason Isaacs återvänder inte till rollen som The Grand Inquisitor, utan han spelas istället av Rupert Friend (Homeland). Jag har ältat det tidigare i bloggen, men att recasta Grandy känns jättekonstigt, men nu är det som det är. Grandy syntes inte jättetydligt i trailern, men jag är inte helt såld på hans design. Han saknar det skarpa, smala utseende som han hade i Rebels, och hans huvud verkar istället närmast uppsvällt. Trist, med tanke på hur väl man fört över andra animerade karaktärer till live-action (Cad Bane!!!)

Rupert Friend är inte den enda vars roll vi fått bekräftad tack vare trailern. Vi vet nu att även The Fifth Brother, även han från Star Wars: Rebels, kommer dyka upp i serien, spelad av Sung Kang (Han i Fast & Furious). Fifth Brother syns väldigt lite i trailern, men det ska bli kul att se honom i live-action. Indira Varma (Game of Thrones) är också castad i serien, och hade funkat bra som Seventh Sister, Fifth Brothers kompanjon från Rebels, men hon syns i en imperieofficers mundering, så hon är förmodligen en ny karaktär.

De goda då? Där är det mer oklart. Trailern visar Owen Lars (Joel Edgerton, till skillnad från en viss Jason Isaacs inte recastad), och även Obi-Wan själv (knappt), samt en pojkversion av Luke. Men bortsett från det är det fortfarande oklart vilka (om några) allierade Obi-Wan kommer ha under sina äventyr i serien. Inte heller får vi se Hayden Christensens återkomst som Vader. 

Obi-Wan Kenobi har hursom stor potential. Inquisitorius är en intressant del av Imperiet som gärna får utvecklas mer, då de hittills mest fungerat som rätt platta antagonister för Ezra Bridger eller Cal Kestis. Att ställa dem mot Obi-Wan, och visa upp deras förhållande till Vader är bra beslut. I övrigt blir det intressant att se hur Obi-Wan Kenobi känns jämfört med The Mandalorian (och Book of Boba Fett). Den är ju trots allt den första live-action serien i Lucas universe som inte har Jon Favreau och Dave Filoni bakom ratten, och fokuserar dessutom på Jediriddarna och Kraften istället för på de skumma förehavanden som försiggår i galaxens utkant. Hur annorlunda kommer det kännas? Det vill jag väldigt gärna veta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...