fredag 11 mars 2022

Underskattad Skådis: Celiné Buckens


Jag skrev om Celiné Buckens igår i min recension av BBCs miniserie Showtrial, där hon spelar Talitha Campbell, en ung dotter till en fastighetsmiljardär, som misstänks för mordet på sin universitetskamrat Hannah Ellis. Buckens gör ett grymt arbete med att göra Talitha till en osympatisk individ som man ändå har sympati för, vilket inte kan vara helt lätt. Hon får vara sarkastisk, charmig, elak, rädd, traumatiserad och självsäker. Det är ett brett register, och Buckens gör det med bravur.

Showtrial är dock inte hennes enda serie. Hon är även med i actiondramat Warrior, vars tredje säsong ska spelas in i år åt HBO Max. Hennes karaktär, Sophie Mercer, bär vissa likheter med Talitha. Hon kommer från en fin familj, är rappkäftad och kaxig. Men som Sophie får hon vara naiv och en smula världsfrånvänd, vilket Talitha definitivt inte är. Celiné Buckens må vara typecastad som rikemansdotter, men det gör henne inte mindre underskattad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...