söndag 12 juni 2022

Ska Horizon bli som Witcher?


Nyligen skrev jag om att Netflix fått för sig att göra TV-serie på Horizon-spelen, som följer den unga jägaren Aloy i en post-apokalyptisk värld fylld med fantastisk natur och hyfsat sura robotdinosaurier. Det kan bli en grym serie om man kan trolla fram den megabudget som förmodligen krävs, men Netflix verkar ha hittat en något annorlunda vinkel: enligt ett rykte så ska serien heta Horizon 2074 och dela sin story mellan två tidsperioder: den postapokalyptiska, och själva apokalypsen.

Om detta stämmer är det minst sagt vågat. Netflix försökte sig ju faktiskt på en berättelse med delat tidsfokus och stor budget med säsong 1 av The Witcher, vilket blev minst sagt rörigt. Visserligen blev det också tittarsuccé, och det sänkte inte säsong 2, men förvirringen hos alla som inte var inbitna Witcher-fanatiker var, om inte total, så ändå hyfsat stor. Ska Horizon ge sig på samma grepp så bör man nog arbeta något mer med tydlighet än vad Lauren Hissrich och hennes team gjorde i The Witcher. 

En annan risk är att man minskar fokuset på Aloy, som är en fantastisk protagonist, och i stället satsar på mindre charmiga och mer generiska militärer/forskare/politiker-karaktärer av det slag som brukar få framträdande roller i apokalyptiska dramer. Horizon har en unik huvudkaraktär och en unik setting. Att den kombon ska dela tid och pengar med en (förmodligen) betydligt tråkigare prequel-historia är ett minst sagt udda beslut. Det är fullt möjligt att Netflix vet vad de gör, och att det hela blir perfekt. Men på förhand låter det som potentiell pannkaka. 

Det är även möjligt att ryktet också bara är ett rykte, och att Netflix planer ser helt annorlunda ut. Time will tell...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Game of Thrones möter Walking Dead

 Okej, jag är medveten om att "Game of Thrones möter Walking Dead" inte alls är en korrekt beskrivning av The Last of Us , varken ...